Op de Hondsrug kun je op diverse manieren overnachten. Zo kun je een of meerdere bedden huren, eventueel in een arrangement – of het hele huis. Je kunt ook een kampeerplek krijgen: wij hebben zowel een kampeerterrein (voor caravans, campers en familietenten) als een trekkersveld (alleen kleine tenten). Wij hebben ook een slaapwagen – voor 1 tot 2½ personen.

Verder kun je voor diverse evenementen de grote zaal huren of ons paviljoen ‘Eszicht’.

Overnachten

De slaapvleugel op de begane grond heeft negen 2-persoonskamers. Onder de rieten kap op de eerste verdieping bevinden zich nog eens twee 2-persoonskamers, twee 4-persoonskamers en drie 6-persoonskamers. Deze grote kamers zijn echte gezinskamers. Op de verdieping is geen toilet aanwezig – daarvoor moet je even de trap af. Alle kamers hebben warm en koud stromend water.

Door het concept van zelfverzorging heb je de kosten van je verblijf zelf in de hand. Dit betekent dat je zelf voor je maaltijden zorgt en dit kan in één van onze goed uitgeruste keukens. De Hondsrug wordt door vrijwilligers gerund. Daarom vragen wij je de kamer schoon achter te laten voor de volgende gasten. Dat geldt ook voor de keuken en eettafel na gebruik.

Als je buitenshuis wilt eten kan dat natuurlijk ook. In de omgeving is een aantal eetcafés en restaurants in de buurt. Of iets verder weg in Zuidlaren, Haren, Groningen,… Voldoende keus!

Het gebruik van een onderlaken, een hoeslaken en een kussensloop is verplicht. Deze kun je zelf meenemen, maar ze zijn eventueel ook te huur.

Huis of Grote Zaal huren

De Hondsrug is een 4 sterren groepsaccommodatie. Heb je een training, vergadering, cursus, workshop, familieweekend, reünie? Voor groepen tot 60 mensen heb je de keuze uit verschillende ruimtes, voor een dag of meerdere dagen.
In de schoolvakanties, de weekenden, feestdagen en de maanden juni tot en met september gelden er beperkingen met betrekking tot de verhuur. Ons aanmeldsecretariaat informeert je graag verder: bij voorkeur per mail hondsrug@nivon.nl of tel: 088 09 90 980.

Groepen die alle ruimtes in het huis tot hun beschikking willen hebben, kunnen het hele huis huren. Dit zijn alle 16 kamers met in totaal 48 bedden, inclusief de grote en de kleine zaal en het gebruik van de afwasmachine. Verder is er het medegebruik van de keukens en het ruimschoots aanwezige serviesgoed.

Ook is het mogelijk om alleen de grote zaal te huren. Deze is geschikt voor groepen tot 60 personen. Ook dit is met medegebruik van de keukens inclusief het gebruik van de afwasmachine. Als je de grote zaal ook ‘s avonds wilt gebruiken is dit inclusief de 30 bedden onder de rieten kap.

In en om het huis is geen versterkte muziek toegestaan.

Bij overnachtingen is het gebruik van een onderlaken, een hoeslaken en een kussensloop verplicht. Deze kan men zelf meenemen, maar ze zijn eventueel ook te huur. De Hondsrug wordt door vrijwilligers gerund. Daarom vragen we de kamer schoon achter te laten voor de volgende gasten. Dat geldt ook voor de keuken en de gebruikte groepsruimte(s).

Heb je catering nodig? Op De Hondsrug doen wij alleen zaken met het cateringsbedrijf Foodfellas.

Paviljoen Eszicht

Eszicht is de natuurlijke uitvalsbasis voor feesten, familiedag, (huwelijks)receptie, kinderfeestje, bedrijfsuitje, workshops en vergaderingen. De sfeervolle ruimte ligt achter het huis en heeft een fraai uitzicht op, de naam zegt het al, de Noordlaarder Es. Het paviljoen is geschikt voor maximaal 40 personen. Het amfitheater ernaast is geschikt voor presentaties, optredens of om gewoon buiten te zitten. Je kunt Eszicht huren voor een dag of als ruimte bij een meerdaags verblijf. In Eszicht is een keukentje dat van alle gemakken is voorzien – er kan echter niet gekookt worden. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de keukens in het huis. Ook in en om Eszicht is geen versterkte muziek toegestaan.

Extra mogelijkheden

Als aanvullende optie kun je gebruik maken van de cateringservice. Op De Hondsrug doen wij alleen zaken met het cateringsbedrijf Foodfellas. Het naastgelegen Natuurvriendenhuis De Hondsrug biedt de mogelijkheid om te blijven overnachten op basis van zelfzorg. Het amfitheater biedt je de gelegenheid voor optredens, voorstellingen of zelfs je huwelijksvoltrekking. Graag denken we met je mee om er een onvergetelijk verblijf van te maken. Voor meer informatie bel, mail of kom langs!

Kamperen

Naast het huis, in het omheinde bosperceel ligt een klein natuurkampeerterrein en een apart trekkersveldje. In de stilte van het Noordlaarder bos hoor je ‘s nachts alleen het ruisen van de bomen en een uil die in de verte roept.

Natuurkampeerterrein

Er zijn 10 kampeerplaatsen en 2 aparte camperplaatsen. Op het kampeerterrein is stromend water aanwezig en op alle plaatsen is een elektrische aansluiting.

Op het natuurkampeerterrein is een NIVON-lidmaatschap of een kampeerkaart uit het Groene Boekje van het huidige jaar verplicht. (Een Groen Boekje is eventueel te koop bij de receptie).

De slaapwagen

Geen tent en toch op het kampeerterrein? Dat kan in onze knusse, comfortabele slaapwagen.

Hij is geschikt voor maximaal twee-en-een-halve persoon. Je kunt hem het best vergelijken met een kleine trekkershut op wielen, met slaap- en zitgelegenheid, elektra en verwarming en de mogelijkheid om koffie of thee te maken. Ideaal voor wandelaars, fietsers en anderen die weinig bagage mee willen nemen.

Voor water en sanitair gebruik je de voorzieningen van het kampeerterrein. Je kunt in een van de keukens van het huis koken; daar is kookgerei aanwezig.

Het gebruik van een onderlaken, dekbedovertrek en kussensloop is verplicht. Je kunt ze zelf meenemen of huren voor €7,50 per set. Vanzelfsprekend geldt: als je de wagen huurt, laat je hem bij vertrek weer schoon achter.

Trekkersveldje

Achter op het bosperceel ligt een trekkersveldje met uitzicht over de Noordlaarder es. Er zijn daar geen voorzieningen zoals een kraan, maar de plek is geweldig. Hier is alleen ruimte voor kleine tentjes.